Kip Kefta met Mediterraanse groenten

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
6-8 6-8
Kip Kefta met Mediterraanse groenten
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Kefta brochettes:
  • 500 g kippengehakt
  • 25 g paneermeel, geweekt in 2 el water
  • Zout en zwarte peper
  • 1 knoflookteentje, geplet
  • 1 tl lichte olijfolie voor het koken
  • 2 lente-uien, in dunne plakjes gesneden
  • 1 chilipeper, gesneden
  • ½ tl van komijn, gemalen
  • ½ tl koriander, gemalen
  • ¼ tl kurkuma
  • 1 el verse munt, gesneden
  • 1 el peterselie, gesneden
  • 1 el koriander, gesneden
  • 35 g pistachenoten, gesneden
Vegetarische brochettes:
  • 8 rode kerstomaatjes
  • 8 gele kerstomaatjes
  • 1 rode paprika, in 8 kleine stukjes gesneden
  • 1 gele paprika, in 8 stukjes gesneden
  • 1 kleine groene courgette en1 kleine gele courgette, gesneden in 8 plakjes van elk ongeveer 1 cm dik
  • 2 kleine rode uien, in 8 kleine stukjes gesneden
  • 2 el olijfolie of koolzaadolie voor het koken
  • Cacik-salade
  • 200 g komkommer, ontpit en in blokjes gesneden
  • 250 g natuurlijke Griekse yoghurt
  • 1 knoflookteentje, geplet
  • ½ bos muntbladeren, fijngehakt
Voor de presentatie:
  • 8 complete pitabroodjes
  • 1 kleine kop romaine sla, gesneden
  • 15 g koriander
  • ½ citroen
  • Aleppo pepervlokken (naar gelang uw smaak)
Diversen:
  • Metalen spiesjes (lengte 20 cm)
  • Bereidingswijze

  • 1
    Voor keftas brochettes: Doe alle ingrediënten in een schaal, voeg ½ tl zout en een beetje peper toe en kneed met de hand. Verdeel het mengsel in 8 porties van gelijke grootte. Vorm kleine dikke worstjes en prik ze op acht metalen spiesen. Voor groentespiesen: Doe de bereide groenten in een schaal, voeg een eetlepel olijfolie toe, breng op smaak en meng goed. Spies de groenten op acht andere metalen spiesen door ze af te wisselen. Voor de Cacik salade: Doe alle ingrediënten in een schaal, mix en breng op smaak. Verdeel in kleine kommen om te serveren. Verwarm de grillplaat enkele minuten zonder olie op matig vuur. Smeert lichtjes olie met een borstel zodra de grillplaat heet is. Leg vier kipspiesjes en vier groenten spiesjes op de grillplaat en grill ongeveer 8 minuten. Keer ze om de 2 tot 3 minuten totdat het voedsel goed gaar is en een gouden kleur heeft. Bewaar deze warm tijdens het koken van de resterende acht spiesjes. Voor de presentatie: Snijd de romaine sla af, snijd koriander en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Rooster het pitabrood lichtjes en open aan een kant om een kleine “zak” te vormen. Waarschuwing: hete stoom kan door de pitabroodjes ontsnappen! Doe een beetje romaine sla in elk pitabroodje. Leg een spies van keftas en een spies van groenten in elke pitabroodje en verwijder de metalen spiesen. Breng met een lepel een beetje Cacik-salade in elk pitabroodje, besprenkel met Aleppo-pepervlokken en serveer onmiddellijk.