Kalua Pork

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur Meer dan 2 uur
PORTIES
4-6 4-6
Kalua Pork
Smokey en mals, het varkensvlees wordt langzaam gegaard om een heerlijk en sappig gerecht te garanderen. Geïnspireerd door de Hawaiiaanse keuken is dit gerecht op smaak gebracht met rood Hawaiiaans zout, wat de smaak versterkt.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 2 kg procureur
  • 2 el barbecuekruiden of rood Hawaiiaans zout
  • 6 el vloeibare rook
  • 2 wortelen, in fijne blokjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 kleine venkelknol, fijngehakt | | Vleesthermometer (aanbevolen)
  • Bereidingswijze

  • 1
    Snijd aan beide kanten van de procureur een ruitvorm en bestrooi deze royaal met de barbecuekruiden. Masseer het grondig in het vlees. Wikkel het vlees in vershoudfolie en zet het een nacht in de koelkast.
  • 2
    Haal het vlees 2 uur voor het koken uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 ° C / hetelucht 140 °C / gasstand 3. Haal het vlees uit de verpakking en doe het in de braadpan en steek eventueel een vleesthermometer in het dikste gedeelte. Giet of spuit vloeibare rook over het vlees, doe de deksel erop en laat het 5-6 uur in de oven staan.
  • 3
    Voeg na 3 uur de gehakte groenten toe en braad verder.
  • 4
    Als het vlees gaar is, moet het een kerntemperatuur van 90°C hebben op de vleesthermometer. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het ongeveer 1 uur rusten in de uitgeschakelde oven.
  • 5
    Trek het vlees voor serveren met twee vorken uit elkaar en serveer met het vocht van het vlees en de groenten.