- Kaas
Ingrediёnten
- 100 g geraspte kaas (gruyère + emmentaler)
- 4 eieren
- 40 g boter
- 40 g meel
- 300 ml halfvolle melk
- zout
- peper
- nootmuskaat
-
Bereidingswijze
-
1Verwar m de oven voor tot 180 °C.
-
2Begin met de kaas te raspen. Breng de boter in een steelpan op een zacht vuurtje. Laat smelten en schuimen. Voeg de bloem toe.
-
3Meng goed. Voeg de melk toe en meng stevig. Breng opnieuw aan de kook op een zacht vuurtje.
-
4Haal van het vuur en voeg een voor een de eigelen toe, en meng telkens het geheel. Plaats het eiwit in een recipiënt om ze tot schuim op te kloppen.
-
5Voeg de geraspte kaas, peper, zout en geraspte nootmuskaat toe.
-
6Klop het eiwit stevig op. Voeg een deel van het eiwit toe aan de kaas door te mengen met een spatel, maar verstoor het mengsel niet te veel, zodat het niet opnieuw inzakt.
-
7Voeg de rest van het eiwit toe.
-
8Vet de individuele soufflébakvormen met boter in.
-
9Breng het soufflémengsel in de bakvormen en laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
-
10Plaats gedurende 20 minuten in de oven.
-
11Dien meteen op.