- Zuivelproducten
Ingrediёnten
- 1 teentje knoflook
- 225 g emmentaler, geraspt
- 225 gruyère, geraspt
- 1 eetlepel maïsbloem
- 300 ml droge witte wijn
- 1 koffielepel citroensap
- ¼ koffielepel nootmuskaat
- ½ koffielepel zwarte peper
- ½ koffielepel straffe mosterd
- 1 groot stokbrood
-
Bereidingswijze
-
1Druk een teentje knoflook lichtjes plat en wrijf er ieder stoofpannetje mee in.
-
2Doe de geraspt kaas in een plastic zak, voeg de maïsbloem toe en meng.
-
3Giet de wijn en het citroensap in een medium sauspan en breng lichtjes aan de kook.
-
4Voeg het kaasmengsel in kleine beetjes toe, roer in de vorm van een acht tot alles gesmolten is. Blijf roeren op laag vuur tot het mengsel dik en glad is.
-
5Kruid de fondue met nootmuskaat, zwarte peper en mosterd.
-
6Breek het stokbrood in blokjes van 2 ½ cm en leg ze in een opdienschaal.
-
7Giet de kaasfondue in de met knoflook ingesmeerde stoofpannetjes en serveer met het brood.
-
8Gebruik geen goedkope wijn die is vaak niet lekker en te zuur.
-
9Zet na het toevoegen van de kaas het vuur zachter en roer voorzichtig. Een te warme pan en te hevig roeren zal de kaas doen stollen.
-
10Je kan ook dippen met groenten zoals wortelen, paprika, selder en radijsjes.