- Zuivelproducten
Ingrediёnten
- 80 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
- 180 g bloem
- 500 ml halfvolle melk
- 3 eierdooiers
- 5 g zout
- 5 g gemalen peper
- 50 g Roquefort of marmerkaas
-
Bereidingswijze
-
1Meng de bloem en de melk in een mengkom, voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper toe.
-
2Laat het beslag een uur rusten op kamertemperatuur alvorens het te bakken. Vet de kopjes van de Le Creuset-schaal voor cannelé’s in en giet ze voor ¾ vol met het mengsel.
-
3Verwarm de oven voor op 160°C. Bak 40 minuten op 160°C en laat 10 minuten afbakken op 180°C.
-
4Laat de cannelé’s afkoelen in de vorm. Eenmaal afgekoeld legt u ze op een bakplaat. Leg op elke cannelé een stukje Roquefort en gril gedurende 5 minuten op 220°C.
-
5Serveer warm met een salade.
-
6Tip van de chef: Het deeg mag niet worden opgeklopt, want anders lopen de cannelé’s over tijdens het bakken.