- Fruit
Ingrediёnten
- 60 g eiwit van grote scharreleieren
- 110 g lichtbruine suiker
- 2 ml witte wijnazijn
- 2 g maïsmeel
- 9 perziken of nectarines, heel of gehalveerd
- 1x fles met 750 ml mousserende witte wijn of crémant
- 1 vanillestokje, de zaadjes geschraapt
- Zeste van 1 citroen
- 100 g bruine suiker
- Crème fraîche of yoghurt met een mengsel van mascarpone (ongeveer 23,5 gr) en slagroom (ongeveer 46,5 gr), voor erbij
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 140 °C/120 °C hete lucht/gas op stand 3.
-
2Bekleed 2 bakvormen van 25 cm met bakpapier.
-
3Klop met een elektrische handklopper het eiwit tot het mengsel begint te schuimen. Voeg de suiker langzaam toe, één el per keer, en klop ondertussen op hoge snelheid totdat alle suiker is toegevoegd. Het mengsel kan enigszins korrelig lijken door de grove korrel van de bruine suiker. Klop vervolgens de azijn en het maïsmeel erdoor.
-
4Schep grote lepels van het meringuemengsel op met bakpapier beklede bakvormen en zorg voor voldoende ruimte ertussenin. Laat 90 minuten bakken. Zet de oven met de meringues erin uit totdat de oven volledig is afgekoeld.
-
5Maak met een klein scherp mes een kruis aan de onderkant van elke perzik om de schil er gemakkelijk af te kunnen pellen.
-
6Voeg de mousserende wijn, vanille, citroenzeste en bruine suiker toe aan een Le Creuset Signature Ronde Braadpan van 20 cm. Breng aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost.
-
7Voeg vervolgens de perziken toe en pocheer ze 8-10 minuten lang of tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pocheervloeistof, leg ze in een bakvorm en zet deze in de koelkast.
-
8Breng de resterende vloeistof terug tot een lichte siroopconsistentie. Zet na 20-30 minuten het vuur uit en laat het afkoelen.
-
9Giet over de perziken en serveer met meringues van bruine suiker en opgeklopte crème fraîche of yoghurt met een mengsel van mascarpone (ongeveer 23,5 gr) en slagroom (ongeveer 46,5 gr).