- Fruit
Ingrediёnten
- 150 g frambozen
- 4 eiwitten
- 150 g vloeibare room
- 100 g moes van rode vruchten
- 150 g suiker
-
Bereidingswijze
-
1Maak een coulis van rode vruchten met de vruchtenmoes en 100 g suiker door alles op een zacht vuur te mengen in een steelpan van Le Creuset tot u een stroperig geheel krijgt.
-
2Laat indikken tot het geheel stroperig wordt.
-
3Begin met het eiwit op te kloppen met een klopper. Zodra het eiwit een schuim wordt, brengt u de coulis stap voor stap tot 110 °C (gebruik een thermometer).
-
4Blijf het eiwit kloppen met de coulis tegen een hogere snelheid om het eiwit dikker te maken.
-
5Stop zodra het schuim stevig wordt en mooi glanst.
-
6Maak uw slagroom door de vloeibare room op te kloppen met 50 g suiker. Voeg nu voorzichtig de slagroom toe.
-
7Giet het mengsel in de schaaltjes waar van de randen licht werden ingevet met boter om het manchet van het bakpapier er goed aan te laten vasthechten.
-
8Plaats ten minste 4 uur in de diepvriezer.