Welke is de juiste maat braadpan is geschikt voor jou?
De iconische Le Creuset braadpan, ook wel Dutch oven genoemd, is een onmisbaar stuk gereedschap in de keuken.
Ons meest iconische assortiment is vakkundig vervaardigd van geëmailleerd gietijzer en is beroemd om zijn uitstekende kookprestaties en warmtebehoud, zodat je op een lager tot middelhoog vuur kunt koken voor smaakvolle maaltijden die ook nog eens energiezuinig zijn!
Het lastigste is om te kiezen welke maat, vorm en kleur stoofpan je wilt, maar we hebben een heleboel tips om je te helpen de perfecte voor jouw kookstijl te vinden.
Tips voor het kiezen van de juiste braadpan
Het hebben van de juiste collectie kookgerei kan een wereld van verschil maken in de keuken. Hoewel alle kookgerei veelzijdig is voor verschillende recepten en kooktechnieken, heeft elke maat zijn eigen voordelen.
Veel mensen vinden dat ze met verschillende vormen en maten kookpotten in hun keukencollectie de pot het beste kunnen aanpassen aan het recept. We’ zullen eens kijken hoe onze verschillende stoofpotten eruit zien.
· Wat zijn de verschillende vormen van braadpannen?
Mogelijk vraag je je af of je een Ronde of Ovale vorm (of beide) nodig hebt voor je specifieke behoeften of ben je benieuwd naar de variëteit aan gerechten die je kunt bereiden in je stoofpan.
Om je te helpen bij het kiezen van de perfecte braadpan voor jouw kookbehoeften, volgen hier enkele van de belangrijkste kenmerken van elke vorm..
Ronde Braadpan
· Belangrijkste kenmerken
Dankzij de ronde, hoge zijkanten kan deze allround favoriet worden gebruikt voor alles van het langzaam garen van stoofpotjes tot het braden van vlees en groenten en zelfs het bakken van brood.
· Geweldig voor
Wij vinden het vooral lekker voor eenpansgerechten die beginnen op het fornuis, eindigen in de oven en direct op tafel komen om moeiteloos elegant op te dienen.
· Meest populaire afmetingen Gietijzeren Cocotte
24 cm (4,2 l) | Voor 4-5 personen
Ovale Stoofpan
· Belangrijkste kenmerken
Deze langwerpige vorm gedijt goed in de oven en is uitermate geschikt om grotere stukken vlees te braden, zodat er voldoende ruimte is om lucht rond het vlees te laten circuleren.
· Geweldig voor
Ovale broden bakken en grote hoeveelheden klaarmaken.
· Meest populaire maat
31 cm | 6,3 l | Voor 6-8 personen
Ondiepe braadpan
· Belangrijkste kenmerken
Ondiepe en brede bodem om te braden en te bruinen zonder dat het te druk wordt.
· Geweldig voor
Behalve voor het braden van vlees zoals short ribs en lamsschenkels, kun je hem ook gebruiken voor pasta en curry's, of zelfs een gouden focaccia brood.
· Meest populaire maat
30 cm | 3,2 l | Voor 4-6 personen
· Wat moet je nog meer overwegen?
Naast de vorm moet je ook bedenken welk afmetingen braadpan het beste past bij jouw kookbehoeften. Alle afmetingen braadpannen hebben hun nut, maar de keuze is afhankelijk van wat je graag kookt en hoeveel mensen je meestal te eten geeft. Daarnaast bieden we braadpannen in verschillende materialen, zoals anti-aanbakof roestvrij staal.
Veelzijdig voor elke kookstijl
Onze braadpannen kunnen worden gebruikt om verschillende van je favoriete recepten te bereiden en je te helpen experimenteren met ingrediënten en kooktechnieken waar je misschien nog niet bekend mee bent. Ontdek elke methode hieronder en ontdek heerlijke recepten.
Langzaam Koken
Deze methode kookt voedsel, zoals stoofschotels, langzaam over een lange periode, doorgaans in een ronde pan met deksel zoals onze Signature Round Braadplan.. De techniek zorgt voor een geleidelijke inbreng van hartige smaken.
Stoven?
Stoven wordt gewoonlijk gebruikt om taaiere stukken vlees en stevige groenten te bereiden. Onze Signature Shallow Braadpan is ideaal voor deze methode, omdat het vocht en warmte vasthoudt met behulp van een goed sluitend deksel.
Bakken
Gebruik een van onze braadpanvormen om brood, cakeen nog veel meer gelijkmatig te bakken. Brood zal zich naar de gietijzeren pan afmeting vormen waarin het gebakken wordt, vooral met natte degen zoals de ‘no knead’ variant.
Roosteren
Braden is een langzaam gaarproces, waarbij indirecte, verspreide hitte wordt gebruikt om de ingrediënten gaar te krijgen. De langwerpige vorm van onze Signature Oval Braadpan’ is perfect voor het braden van grote stukken vlees en gedijt goed in de oven.
Waarom kiezen voor Le Creuset?
Onze culinaire iconen
Ontdek een hardwerkende, duurzame braadpan voor je volgende keukenavontuur.
Ontdek nog meer
Lees meer tips om het beste uit je gietijzeren kookgerei te halen.