Ingrediёnten
- 200 g parelgerst
- 200 g roomkaas, koud
- ½ cup dukkah kruiden
- 1 rode ui, fijngesneden
- Sap van 1 citroen
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 500 g heirloom bieten, geschild, gehalveerd en geroosterd
- Granaatappelpitjes
- Pistachenoten, om te serveren
- Micro-bladgroen of kruiden, om te serveren
- Extra vierge olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 tl zout
- 1 tl gemalen komijn, geroosterd
- 1 tl gemalen venkelkruid, geroosterd
- 1 tl gemalen koriander
- 15 g verse koriander
- 15 g verse platte peterselie
- 2 el olijfolie
- 1 blok ijs
- 45 ml water
-
Bereidingswijze
-
1Kook de parelgerst volgens de instructies in de verpakking, laat het uitlekken en spreid het uit in een grote schaal om af te koelen.
-
2Leg het dukkah-kruid op een bord en schep de hoeveelheden roomkaas ter grootte van een theelepel uit om de roomkaasballen te maken. Rol de roomkaas in de dukkah (als je een meloenboller hebt, werkt het heel goed om deze in warm water te dompelen en vervolgens de zachte roomkaas te scheppen).
-
3Doe de gesneden uien in een kleine kom en giet ze over het citroensap en een royale snuf zeezout. Meng door elkaar en zet het apart.
-
4Om de groene harissadressing te maken, combineer je de dressingingrediënten in een kleine blender, inclusief het blok ijs en water, omdat dit helpt om de kruiden groen te houden. Proef en pas de kruiden aan of voeg naar smaak een beetje citroensap toe.
-
5Doe de gerst in een hartvormige kom van Le Creuset om de salade samen te stellen, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bedek met de bietenhelften en roomkaasballen. Verspreid de rode ui en granaatappelzaden erover en serveer met de groene harissa dressing en pistachenoten. Om 2 porties te serveren, verdeel je het recept door de helft.