Hasselback Kip met Mozzarella en Tomaat

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Hasselback Kip met Mozzarella en Tomaat
Geïnspireerd op de gelijknamige Hasselback-aardappelen worden deze kipfilets gevuld met de heerlijke volle smaken van Italië. Gegaard op een bedje van pikante tomatensaus zal de kip zacht en sappig blijven tijdens het braden.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE PIKANTE TOMATENSAUS:
  • 1 blik van 400 g gehakte tomaten
  • 1 el gedroogde gemengde kruiden
  • 2 kl chilipasta
  • 2 kl knoflookpuree
  • 1 kl gerookte zoete paprika
  • 1 el gekaramelliseerde uienchutney
  • 75 g kerstomaten, in twee gesneden
VOOR DE KIP:
  • 4 kipfilets
  • 1 bol mozzarella
  • 8 stukken zongedroogde tomaten
  • 2 el groene pesto
  • Versgemalen zwarte peper
OM TE GARNEREN:
  • Verse basilicumblaadjes
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op: 200°C / 180°C Hetelucht / Gasstand 6.
  • 2
    Maak eerst de tomatenbasis. Doe al de ingrediënten voor de saus in de braadslede en meng ze goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3
    Om de Hasselback-kip te maken, leg de kipfilets op een snijplank en snij elke kipfilet 4 maal in. Let erop dat ze niet helemaal door zijn.
  • 4
    Snij de mozzarella in 16 gelijke stukken en snij de zongedroogde tomaten in de lengte in twee.
  • 5
    Gebruik een koffielepel om een beetje pesto in elke inkeping te doen, gevolgd door een stuk mozzarella en zongedroogde tomaat. Herhaal tot alle inkepingen gevuld zijn. Leg de kip in de braadslede en kruid met versgemalen zwarte peper.
  • 6
    Braad gedurende 25 minuten tot de kip volledig gaar is. Druk net voor het opdienen een blaadje basilicum in elk inkeping.
  • 7
    Dit gerecht is heerlijk met een verse groene salade met gescheurde basilicumblaadjes. Maak er een eenvoudige vinaigrette met olijfolie en citroen bij en werk indien gewenst af met enkele geroosterde pijnboompitten.