- Zuivelproducten
Ingrediёnten
- 115 g bloemsuiker plus extra om te bestrooien
- 30 g bloem
- 100 g gemalen amandelen
- Zeste van ½ citroen
- 3 grote eiwitten
- 1 kl vanille-extract
- 115 g boter, gesmolten en afgekoeld
- 100 g verse frambozen
-
Bereidingswijze
-
1Zeef de bloemsuiker en de bloem in een middelgrote kom zodat er geen klonters zijn. Meng de gemalen amandelen en de citroenzeste erbij.
-
2Klop de eiwitten op tot ze pieken vormen en spatel ze samen het vanille-extract door de amandelmengeling. Meng er voorzichtig 2/3e van de frambozen bij.
-
3Verdeel het beslag op gelijkmatige manier over de zes vormpjes en werk af met de rest van de frambozen.
-
4Bak in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten of tot het middelste van de cakejes terugveert bij het aanraken.
-
5Laat de friands enkele minuten rusten in hun vorm alvorens ze om te draaien op een rooster. Werk af met wat bloemsuiker.