- Fruit
- Kaas
Ingrediёnten
- 250g roomboter bladerdeeg uitgerold in een zeer dun vierkant van 28cm
- 250g gemengde heirloom kerstomaten, gehalveerd
- 100g feta kaas, opgeklopt
- Rasp 1 citroen
- Klein bosje bieslook, gehakt
- Melk om te bestrijken
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 210°C/190°C hetelucht/gas stand 7
-
2Bekleed een Le Creuset Vierkante Braadslede met 4x Sterkere Anti-Aanbaklaag van 26 cm met een vierkant deeg van 28 cm. Het deeg moet iets groter zijn dan de braadslede zijn zodat de randen omgevouwen kunnen worden.
-
3Combineer de citroenschil met de opgeklopte feta. Verspreid de opgeklopte feta over de bodem en verspreid de tomaten over de kaaslaag. Bestrijk vervolgens de randen van het deeg met melk. Vouw de randen van het deeg en bestrijk opnieuw met melk.
-
4Plaats de taart in de hete oven en bak 20-30 minuten tot het deeg goudbruin is. Haal de taart uit de oven en laat deze een paar minuten rusten voordat u deze uit de braadslede tilt. Garneer met bieslook.
-
5Haal na het afkoelen de taart uit de braadslede en leg deze op een bord om te serveren. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.