
Geef een nieuwe draai aan uw zondagse lunch met deze heerlijk hartige pestocannelé. Deze cannelé, gegarneerd met rucola en ricotta of geitenkaas, is perfect als kleinere maaltijd met een groene salade.
INGREDIЁNTEN
- Bloem
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
VOOR DE CANNELÉ
- 50 g rucolablaadjes, fijngehakt
- 125 g bloem
- 500 ml volle melk
- 3 eidooiers
- 150 g pesto
- 5 g zout
- 5 g gemalen peper
VOOR DE TOPPING
- 50 g ricotta of verse geitenkaas
- Rucola
-
Bereidingswijze
-
1Hak de rucola fijn. Doe de bloem in een mengkom, giet de melk erbij, voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel.
-
2Voeg de pesto en de fijngehakte rucola toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet het mengsel 5 tot 12 uur in de koelkast.
-
3Haal het mengsel 1 uur voor het bakken uit de koelkast en giet het in de cups van de ingevette Cannelé-bakvorm van Le Creuset.
-
4Verwarm de oven voor op 160 °C. Bak 40 minuten lang op 160 °C en bak 10 minuten lang af op 180 °C.
-
5Laat de cannelés afkoelen in de bakvorm. Verwijder de cannelés als ze zijn afgekoeld (ze zullen instorten als u ze heet verwijdert).
-
6Garnering: Garneer met een theelepel ricotta of verse geitenkaas naar smaak. Dien op met een salade.