- Groenten
Ingrediёnten
- 8-10 middelgrote aardappelen, zeer dun gesneden
- 125 ml olijfolie
- 200 g babyspinazie, gewassen
- 2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 4 courgettes, geraspt
- 100 g boter
- 2 grote scharreleieren, losgeklopt
- 100 g doperwtjes, geblancheerd en afgekoeld
-
Bereidingswijze
-
1Snijd de aardappelen in dunne plakjes met een scherp mes of mandoline; zorg ervoor dat ze allemaal even groot zijn zodat ze gelijkmatig garen. Leg de aardappelplakjes op een schone theedoek en dep ze droog.
-
2Verhit een Le Creuset Signature Koekenpan van 24 cm, voeg 2 el olijfolie toe en laat de spinazie krimpen. Voeg de knoflook toe, breng op smaak en zet apart. Bak de geraspte courgettes in dezelfde pan tot ze net bruin beginnen te worden maar nog heldergroen zijn. Haal de kip uit de pan en leg apart.
-
3Bak de aardappelen in dezelfde pan met wat meer olijfolie in porties aan elke kant goudbruin maar niet krokant en breng op smaak. Herhaal dit tot ze allemaal gebakken zijn.
-
4Voeg op middelhoog vuur een el boter en een scheutje olijfolie aan de pan toe. Leg een deel van de aardappelen losjes in een Le Creuset Signature Koekenpan, maar zorg ervoor dat de pan niet te vol is. Laat tussen de aardappelen wat ruimte over voor de eieren. Bedek de aardappelen met een paar handjes geraspte courgette.
-
5Klop en kruid de eieren voordat u ze in de pan giet. Voeg de resterende aardappelen toe en garneer eventueel met geraspte kaas.
-
6Kook ongeveer 20 minuten op laag vuur tot het ei begint te stollen. Zorg ervoor dat de bodem niet aanbrandt. Plaats een braadpandeksel van Le Creuset of een houten snijplank over de pan om de bovenkant van het ei sneller te laten stollen.
-
7Strooi de gekrompen spinazie en erwten erover en serveer warm met knapperig brood.