Groene aardappeltortilla

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Groene aardappeltortilla
Een heerlijk eenvoudige lunchoptie. De sleutel tot dit gerecht is om ervoor te zorgen dat uw aardappelen even dik zijn met behulp van een mandoline. Het zorgt ervoor dat de aardappelen gelijkmatig gegaard worden en een sublieme textuur krijgen.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 8-10 middelgrote aardappelen, zeer dun gesneden
  • 125 ml olijfolie
  • 200 g babyspinazie, gewassen
  • 2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 4 courgettes, geraspt
  • 100 g boter
  • 2 grote scharreleieren, losgeklopt
  • 100 g doperwtjes, geblancheerd en afgekoeld
  • Bereidingswijze

  • 1
    Snijd de aardappelen in dunne plakjes met een scherp mes of mandoline; zorg ervoor dat ze allemaal even groot zijn zodat ze gelijkmatig garen. Leg de aardappelplakjes op een schone theedoek en dep ze droog.
  • 2
    Verhit een Le Creuset Signature Koekenpan van 24 cm, voeg 2 el olijfolie toe en laat de spinazie krimpen. Voeg de knoflook toe, breng op smaak en zet apart. Bak de geraspte courgettes in dezelfde pan tot ze net bruin beginnen te worden maar nog heldergroen zijn. Haal de kip uit de pan en leg apart.
  • 3
    Bak de aardappelen in dezelfde pan met wat meer olijfolie in porties aan elke kant goudbruin maar niet krokant en breng op smaak. Herhaal dit tot ze allemaal gebakken zijn.
  • 4
    Voeg op middelhoog vuur een el boter en een scheutje olijfolie aan de pan toe. Leg een deel van de aardappelen losjes in een Le Creuset Signature Koekenpan, maar zorg ervoor dat de pan niet te vol is. Laat tussen de aardappelen wat ruimte over voor de eieren. Bedek de aardappelen met een paar handjes geraspte courgette.
  • 5
    Klop en kruid de eieren voordat u ze in de pan giet. Voeg de resterende aardappelen toe en garneer eventueel met geraspte kaas.
  • 6
    Kook ongeveer 20 minuten op laag vuur tot het ei begint te stollen. Zorg ervoor dat de bodem niet aanbrandt. Plaats een braadpandeksel van Le Creuset of een houten snijplank over de pan om de bovenkant van het ei sneller te laten stollen.
  • 7
    Strooi de gekrompen spinazie en erwten erover en serveer warm met knapperig brood.