- Vlees
Ingrediёnten
- 1,6 kg varkensschouder, met bot
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Olijfolie
- 5 g verse oregano
- 30 g verse tijm
- 5 g verse rozemarijn
- 5 g verse salie
- 2 citroenen, uitgeperst
- Halve lookbol
- 6 sjalotten, gehalveerd
- 100 g zwarte olijven
- 70 g kappertjes
- 250 ml kippenbouillon
- 500 ml droge witte wijn
- 500 g orzo (rijstvormige pasta)
- 15 ml olijfolie
-
Bereidingswijze
-
1Breng de varkenshuid goed op smaak met zout. Zet een nacht onbedekt in de koelkast om uit te laten drogen.
-
2Verwarm de oven voor op 250 °C (230 °C hetelucht).
-
3Plaats de varkensschouder in de Signature Ovale Stoofpan van 27 cm van Le Creuset. Snijd het vet in en besprenkel goed met olijfolie. Verspreid de kruiden, citroensap, look, sjalotten, olijven en kappertjes in de stoofpan. Giet de bouillon en witte wijn in de stoofpan en zorg ervoor dat u het niet over de huid giet. Dek af met het deksel en rooster 4 uur lang langzaam.
-
4Zet de oven op 220°C (200°C hetelucht), verwijder het deksel van de stoofpan en schep de vetlaag van het varkensvlees af. Giet de vloeistof weg en plaats de varkensschouder ongeveer 1 uur terug in de oven. Grill de huid verder als deze niet gecraqueleerd is. Kook de orzo tot al dente, giet de olijfolie erbij en breng op smaak. Houd opzij om te serveren. Snijd de schouder en serveer desgewenst in de hete bouillon met de warme orzo en versere kruiden.