- Vlees
Ingrediёnten
- 500 g gehakt van lam uit vrije uitloop
- ¾ theelepel zout
- ½ cup verse bruinbroodkruimels
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- Zeste van een halve citroen
- 5 ml (1 tl) gedroogde oregano
- ½ tl gemalen koriander
- Enkele takjes verse munt, fijngehakt
- 50 g zachte feta, verkruimeld
- 1 ei, licht geklopt
- Vers citroensap, als garnering
- Versgemalen zwarte peper
- Zelfgemaakte of in de winkel gekochte hummus en platbroodjes, voor erbij
- 80 g pistachenoten, geroosterd en grof gehakt
- ½ cup granaatappelpitjes
- 3 lente-uitjes, in dunne plakjes
- Een flinke hand muntblaadjes, grof gehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 volle eetlepel gekonfijte citroen, fijngesneden
- 15 ml (1 el) honing
- 30 ml (2 el) citroensap
- 60 ml extra vierge olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
-
Bereidingswijze
-
1Doe alle ingrediënten voor de salsa in een ondiepe kom en meng goed door elkaar. Gekoeld bewaren tot het moment van opdienen.
-
2Doe het lamsvlees en alle overige ingrediënten van de kofta in een grote kom. Mix om het samen te mengen. Verdeel in 8 porties. Druk en vorm het vlees op spiesjes. Dit recept is goed voor 8 spiesjes.
-
3Verhit de Le Creuset Rechthoekige Anti-aanbak Grill van 35 cm tot hij heet is. Besprenkel de kofta's met olijfolie en bak ze tot ze gaar zijn en aan alle kanten goudbruin.
-
4Serveer met de pistachesalsa, hummus en warme platbroodjes.