- Groenten
Ingrediёnten
- Ong. 1 kg ongekookte gnocchi (zie recept Gnocchi met salieboter) Gnocchi met salieboter
- 1/2 hokkaido of butternut pompoen (ong. 500 à 600 g)
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- 2 el pijnboompitten
- 100 g boter
- 12 à 16 blaadjes salie
- 60 g Parmezaanse kaas
-
Bereidingswijze
-
1Maak de gnocchi zoals beschreven in het recept „Gnocchi met salieboter“ MAAR kook ze nog niet.
-
2Verwarm de oven voor op 180 °C heteluchtoven. Was de pompoen, snij hem in twee en verwijder de pitten. Snij de pompoen in dunne sneetjes of hapklaren stukken. Meng ze in een vuurvaste schotel met de koolzaadolie en kruid goed met peper en zout. Leg de pompoen op een met bakpapier bekleedde bakplaat of bakblik en bak in het midden van de oven gedurende 20 à 25 minuten.
-
3Maak de salieboter klaar terwijl de pompoen in de oven gaart. Laat de boter in een kleine pan opschuimen, voeg de salieblaadje toe en laat de pan even ronddraaien.
-
4Rooster de pijnboompitten in een tweede kleine pan zonder olie tot ze goudbruin zien.
-
5Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Breng de gnocchi kort terug aan de kook. Draai het vuur nu zachter. Van zodra de gnocchi aan de oppervlakte komen, laat ze nog 1 à 2 minuten gaarkoken.
-
6Neem de gnocchi met een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken en doe ze in de sauteerpan. Leg de pompoen erop en overgiet met de salieboter. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en de Parmezaanse kaas en serveer.