- Zuivelproducten
Ingrediёnten
- 200 g boerenkool
- Olijfolie, om in te bakken
- 100 g gesneden chorizo
- 150 g boter
- Citroen, om uit te persen
- 800 g verse gnocchi
- 2 tot 3 teentjes knoflook, in plakjes
- 250 ml zure room
- 100 gram blauwe kaas
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
-
Bereidingswijze
-
1Verhit een pan met olijfolie. Doe zodra de pan verhit is de boerenkool er in porties in en bak iedere portie een paar seconden tot de boerenkool heldergroen en krokant is. Wees voorzichtig met de olie; deze zal spetteren. Laat de boerenkool uitlekken op keukenpapier.
-
2Bak in dezelfde pan de gesneden chorizo goudbruin en zet deze opzij.
-
3Doe de boter in een Le Creuset Signature Koekenpan van 24 cm op middelhoog vuur. Bak de boter zodra deze is gesmolten 3-4 minuten of tot de boter bruin kleurt. Uw boter moet licht goudbruin zijn en een nootachtige geur hebben. Doe de gebruinde boter in een kom, voeg een scheutje citroensap toe en zet de kom opzij.
-
4Zet een Le Creuset Signature Koekenpan op middelhoog vuur, voeg olijfolie toe en laat op temperatuur komen. Bak de gnocchi in porties zodat hij gelijkmatig bruin wordt en niet stoomt. Bak tot de gnocchi goudbruin en krokant is, ongeveer 5 minuten.
-
5Doe de goudbruine boter in de pan en schep de gnocchi erdoorheen. Schenk uit op een bakvorm en zet opzij in een voorverwarmde oven terwijl u de saus bereidt.
-
6Zet een pan met olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de gesneden knoflook toe en bak tot de knoflook goudbruin en gekarameliseerd is. Voeg de zure room toe en roer. Verkruimel de blauwe kaas erin en roer om deze erdoor te smelten. Voeg, afhankelijk van uw voorkeur, een scheutje water toe tot u de gewenste consistentie hebt bereikt.
-
7Lepel de gnocchi met gebruinde boter over de warme saus in de pan. Garneer met krokante boerenkool en dungesneden chorizo. Dien direct op met een scheutje citroensap.