Gnocchi met gebakken Artisjok en Spinazie

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
6-8 6-8
Gnocchi met gebakken Artisjok en Spinazie
Een heerlijke eenpans-gnocchi die rechtstreeks warm uit de oven gegeten kan worden. Onze versie van dit klassieke recept is een geweldige manier om te genieten van al jouw favoriete kazen. Voeg eventueel naar smaak blauwschimmelkaas of ricotta toe.
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • Olijfolie
  • 340 g gemarineerde, artisjokken uit blik of pot, uitgelekt en gehalveerd
  • 2 kleine rode ui, fijngesneden
  • 3 tenen look, fijngehakt
  • 750 ml room
  • 400 g babyspinazie
  • Zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zeste van 1 citroen
  • 2 x 500 g zakken winkel gekochte gnocchi, cooked-to-pack instructies
  • 100 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 200 g mozzarella, geraspt
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2
    Verwarm een Le Creuset 28 cm Sauteuse met 4x Sterkere Anti-Aanbaklaag op middelhoog vuur. Besprenkel met olijfolie en karamelliseer de uitgelekte artisjokhelften. Haal ze uit de pan en leg opzij.
  • 3
    Voeg nog een scheutje olie toe en fruit de uien tot deze doorschijnend zijn. Voeg de look toe en fruit in 1 minuut totdat deze heerlijk ruikt.
  • 4
    De room eroverheen en zet het vuur hoger. Breng de saus aan de kook en laat deze vervolgens sudderen. Laat de saus tot de helft indikken.
  • 5
    Voeg de spinazie toe aan de roomsaus en roer tot het iets geslonken is. Haal van het vuur en breng goed op smaak met zout en veel zwarte peper.
  • 6
    Voeg de citroenzeste toe. Roer door de gnocchi. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas, voeg de gesneden mozzarella toe en bak 20-25 minuten in de oven tot het goudbruin is.
  • 7
    Serveer onmiddellijk met knapperig, warm brood en een groene salade.