Ingrediёnten
- 100 g witte amandelen, grof gehakt
- 100 g cranberries
- 200 ml witte rum
- 1 fles witte wijn
- ½ fles witte porto
- 1 sinaasappel, in sneetjes
- 3 cm gember, geschild en in dunne sneetjes
- ½ kl zwarte peperkorrels
- 1 kl kruidnagels
- 1 kl kardemompeulen
- 2 stukken steranijs
- 2 kaneelstokjes
-
Bereidingswijze
-
1Laat de witte amandelen en de cranberries weken in de witte rum in een afgesloten bewaardoos gedurende minstens een uur, en liefst nog een hele nacht om goed in te trekken.
-
2Wanneer je klaar bent om de gløgg te serveren, doe de witte wijn, de porto, de sinaasappel, de gember en de kruiden in een stoofpan en warm alles op een zacht tot middelhoog vuur op gedurende 15 minuten. Zorg dat de bereiding niet kookt.
-
3Voeg de geweekte amandelen en cranberries bij de “gløgg” en nog wat extra rum naar smaak. Schep in glazen om te serveren.