- Groenten
Ingrediёnten
- 1 kg gehakte varkensfilet
- 150g gerookt boerenspek
- 2 middelgrote wortelen
- 50 g gedroogde hoorn des overvloeds
- 50 g grué de cacao(gemakkelijk te vinden op het internet of in delicatessenwinkels)
- 1 teentje look
- 50cl tomatencoulis
- 5cl witte wijn
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 bouquet garni
- 400g reeds gepelde kastanjes in glazen pot
- 50g kreeftenboter (gemakkelijk te vinden op het internet of in delicatessenwinkels)
-
Bereidingswijze
-
1Snijd om de vulling te bereiden het boerenspek in kleine blokjes. Schraap de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Plet het teentje look. Meng in een schaal het varkensgehakt, de kleine blokjes boerenspek, de wortelblokjes, de gedroogde hoorn des overvloeds, het geplette teentje look en de grué de cacao. Zet koel weg.
-
2Spoel de kool en snijd hem zodat u enkel de mooiste bladeren overhoudt. U heeft er in totaal 12 nodig. Giet 2 liter water in de braad-/stoofpan en breng aan de kook. Dompel de koolbladeren 3 minuten in het
-
3Laat uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier. Zet opzij.
-
4Doe de tomatencoulis en -puree, de witte wijn, de gesnipperde ui, het geplette teentje look, de bouquet garni en de kastanjes in de stoofpan. Laat afgedekt op een zacht vuur koken terwijl u de kleine gevulde kolen bereidt.
-
5Bereid de kleine gevulde kolen als volgt in een kom: Bekleed de bodem van de kom met een voorgekookt koolblad (de nerven naar boven toe),strijk dan wat vulling uit over het volledige oppervlak van het koolblad. Herhaal dit alles twee keer. Druk de koolbladeren tegen de binnenkant van de kom om een bol te bekomen. Neem de bol eruit. Aarzel niet om de gevulde kooltjes nog met de hand te bewerken om een mooiere vorm te bekomen.
-
6Kook de kooltjesgedurende 35 minuten in de afgedekte stoofpan met de saus op een middelmatig vuur.
-
7Wanneer alles klaar is om op te dienen, aarzel dan niet om uw stoofpan op tafel te zetten! Ze zal de gevulde kooltjes nog gedurende 45 minuten warm houden.