Gevulde Conchiglioni Arrabbiata

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
PORTIES
4-6 4-6
Gevulde Conchiglioni Arrabbiata
Perfect voor een doordeweekse maaltijd of een eenvoudig zondagavondmaal. Dit gerecht zit boordevol smaak en frisheid en kan het best worden opgediend met een knapperig stokbrood.
INGREDIЁNTEN
  • Kaas
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • Olijfolie
  • 1 rode peper, in plakjes
  • 2-3 groene pepers, in plakjes (afhankelijk van uw hittevoorkeur)
  • 2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
  • 70 g tomatenpuree
  • 3x 400 g cherry-trostomaatjes uit blik
  • 15 ml suiker
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 250 g conchiglioni-pastaschelpen, gekookt
VOOR DE VULLING
  • 125 g zachte ricotta
  • 125 g roomkaas/crème fraîche
  • Zeste van 2 citroenen
  • 2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
  • 400 g fijngehakte snijbiet, gekrompen
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 80 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • Bereidingswijze

  • 1
    Zet een Le Creuset Signature Hapjespan van 28 cm op middelhoog vuur en besprenkel met olijfolie. Voeg de peper en knoflook toe en bak tot u ze kunt ruiken.
  • 2
    Voeg vervolgens de tomatenpuree, de tomaten uit blik en de suiker toe en kook nog eens 2 minuten.
  • 3
    Meng goed door elkaar. Zet het vuur lager en laat 40 minuten lang sudderen. Breng op smaak.
  • 4
    Kook ondertussen de pasta al dente, spoel af en zet apart.
  • 5
    Om de pastavulling te maken, mengt u alle ingrediënten samen. Vul de schelpen met de vulling. Controleer de saus op smaak. Leg de gevulde schelpen in de saus en bestrooi ze met geraspte Parmezaanse kaas. Kook nog eens 5-10 minuten tot de pastaschelpen en vulling heet zijn. Serveer met een knapperig stokbrood, een frisse groene salade en nog wat geraspte Parmezaanse kaas.