- Fruit
Ingrediёnten
- 100 gram frambozenjam van goede kwaliteit
- 100 gram verse frambozen
- 160 ml warme melk
- 5 gram instant gist
- 25 gram witte suiker
- 250 gram cakemeel, plus extra om te rollen
- 3 ml zout
- 6 ml vanillepasta
-
Bereidingswijze
-
1Meng alle ingrediënten voor het deeg in een elektrische mixer met deeghaak. Kneed ongeveer 8-10 minuten in de mixer tot er een soepel deeg ontstaat. Voeg indien nodig wat extra bloem toe. Dek af met een theedoek en laat op een warme plaats rijzen totdat het in omvang verdubbeld is.
-
2Vet de Le Creuset Signature Hartvormige Braadpan van 20 cm in.
-
3Klop het deeg terug en verdeel het in zes gelijke stukken. Rol elke deegportie uit tot een rechthoek van 3 bij 40 cm. Leg een reep op uw keukenblad, verdeel gelijkmatig met frambozenjam en bestrooi met gescheurde stukjes framboos. Bedek met nog een deegrechthoek en meer jam en frambozen. Dek af met een derde deegreep en zet opzij. Herhaal het proces met de resterende drie deegrechthoeken.
-
4Pak de twee stapels deeg op en vlecht ze in de hartvormige braadpan. Dek af met een theedoek en laat opnieuw rijzen tot het in omvang verdubbeld is.
-
5Verwarm de oven voor op 180 °C/160 °C hete lucht/gas op stand 4.
-
6Bak 40 minuten lang, zet de oven dan op 200 °C/180 °C hete lucht/gas op stand 6 en bak nog eens 10-15 minuten totdat het deeg gebruind is. Haal uit de oven en bestrijk met warme frambozenjam en laat afkoelen in de braadpan.
-
7Haal uit de braadpan en serveer warm met boter en meer jam.
-
8Van dit brood kunt u zelfs wentelteefjes maken en serveren met verse bessen, yoghurt of crème fraîche en honing.