- Groenten
Ingrediёnten
- 2 broccoli’s, in roosjes gesneden
- 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
- Kant-en-klare chilipeperolie om te besprenkelen
- 1⁄4 rode kool, versnipperd
- 1-2 verse chilipepers, fijngesneden (naar keuze)
- Gebakken uitjes of zoute pinda's, als garnering
- Schijfjes citroen, om uit te knijpen
-
Bereidingswijze
-
1Stoom de broccoliroosjes 3-5 minuten in een Le Creuset 3-laags roestvrijstalen Multi-Stoominzet van 24 cm totdat de broccoli levendig groen van kleur en nog knapperig is. Dompel de broccoli onder in ijswater om het kookproces te stoppen en de knapperigheid te behouden. Laat de broccoli uitlekken.
-
2Bak de knoflookteentjes in de chilipeperolie tot ze knapperig zijn. Meng ze daarna onmiddellijk met de versnipperde kool, gestoomde broccoli en breng op smaak. Bestrooi met de verse chilipeper, gebakken uien of pinda's en serveer met een royale hoeveelheid vers citroensap.