Geroosterde vijgen met sinaasappel en rozemarijn

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Geroosterde vijgen met sinaasappel en rozemarijn
INGREDIЁNTEN
  • Fruit
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 4 vijgen
  • 25 gr boter
  • 50 gr vijgenpulp
  • 50 gr mineraalwater
  • 100 gr ver s sinaasappelsap
  • 5 gr rozemarijn
  • 25 gr honing
  • 1 theelepel Provençaalse balsamicoazijn
  • wat gekonfijte sinaasappelschillen
  • 10 gr ver se rozemarijn
  • 250 gr vloeibare room
  • 20 gr Marc de Provence
  • 10 gr fijne kristalsuiker
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwijder de steeltjes van de vijgen, snijd ze dan kr uislings in. Leg ze in elk van de 4 ministoofpannetjes met een nootje boter en de honing.
  • 2
    Voeg het sinaasappelsap, het miner aalwater en de vijgenpulp toe.
  • 3
    Zet naargelang de rijpheid v an de vijgen gedurende 4 à 5 minuten in een geventileerde oven op 180°C.
  • 4
    Voeg de balsamicoazijn, de fijngesneden rozemarijn en de gekonfijte sinaasappelschillen toe.
  • 5
    Laat de rozemarijn 24 uur op voorhand tr ekken in de vloeibare room. Klop de room ver volgens op met de kristalsuiker en wer k af met de Marc de Provence.
  • 6
    Serveer de crème met een br unoise van gekonfijte sinaasappel en fijngesneden rozemarijn bij de war me vijgen.