- Groenten
Ingrediёnten
- 2 kg pompoen, fijngehakt
- 1 bol knoflook, door de helft gesneden
- 2 rode uien, in blokjes gesneden
- 10 g tijm, blaadjes geplukt
- ½ kl gemalen nootmuskaat
- Zout en peper om op smaak te brengen
- Olijfolie
- 1,5 l groentebouillon
- Room, verse tijm, stokbrood
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2Doe alle ingrediënten, behalve de bouillon, in een grote bakvorm van Le Creuset. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en meng door elkaar zodat alle ingrediënten bedekt zijn met olie. Zet in de oven en braad voor anderhalf uur; controleer regelmatig of de groenten niet aankoeken. Haal uit de oven zodra het gegaard is en plaats de inhoud van de bakvorm in een grote stoofpan (verwijder de schil van de knoflook). Giet de bouillon erover en breng op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen om alle smaken samen te laten komen.
-
3Gebruik een staafmixer of blender om de soep smeuïg en zijdezacht te maken. Breng op smaak.
-
4Serveer met een scheutje verse room, geplukte tijm en een knapperige ciabatta of stokbrood.