Geroosterde kippendijen met venkel en bonen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
8-10 8-10
Geroosterde kippendijen met venkel en bonen
Er is slechts een handje vol ingrediënten nodig voor dit eenvoudige recept voor geroosterde kip, volledig bereid in één Stoofpan en perfect voor uw volgende zondagse lunch of zomeravonddiner.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 2 kg kippendijen met de huid eraan
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
  • 2 bollen venkel, gesneden
  • 2 blikken met 400g limabonen, uitgelekt
  • 250 ml kippenbouillon
  • Optioneel geraspte pecorino en gestoomde boerenkool, om erbij te serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 210°C / 190°C hetelucht / gas stand 7
  • 2
    Plaats een Le Creuset Signature Ovale Stoofpan van 31 cm met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Leg de kippendijen met de huid naar beneden in de hete pan en bak ze goudbruin en draai ze elke 2 minuten om, om ze aan beiden kanten te schroeien. Herhaal dit tot alle kippendijen bruin zijn en plaats ze allemaal op de ondersteboven geplaatste deksel.
  • 3
    Voeg de venkel en knoflook toe aan de pan en laat deze zacht worden gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg limabonen en bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper. Plaats de kippendijen terug in de pan bovenop de venkel en de limabonen. Plaats 35-40 minuten in de oven en serveer met gestoomde boerenkool en geraspte pecorino.