- Groenten
Ingrediёnten
- 4 – 5 middelgrote paprika's (rood, oranje of geel)
- 10 g platte peterselie, gehakt
- 6 witte ansjovis, gesneden
- Olijfolie, om te besprenkelen
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 6 sneetjes zuurdesembrood
- 4 teentjes look, gepeld
- Verse basilicumbladeren, om te serveren
-
Bereidingswijze
-
1Snijd de paprika's in vieren en schraap de zaden eruit. Schroei de paprika's aan tot ze zacht zijn op de Le Creuset Vierkante Grillit van 26 cm voor extra smaak. Plaats de paprika's onmiddellijk in een kom met de peterselie, ansjovis en een scheutje olijfolie en kruiden. Proef voordat u gaat kruiden de ansjovis omdat deze van nature erg zout is.
-
2Snijd ondertussen het zuurdesembrood en besprenkel met olijfolie. Wrijf beide kanten van de sneden brood in met de lookteen. Verwarm de grill tot deze heet is en grill elke snee aan beide zijden tot er grillstrepen verschijnen. Serveer warm met de gemarineerde paprika's als voorgerecht. Serveer met verse basilicumblaadjes.