Geroosterde bloemkoolsoep

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Geroosterde bloemkoolsoep
Heerlijk romige bloemkoolsoep is een opbeurende favoriet. Garneer met schijfjes radijs en eetbare bloemen voor de finishing touch. Heerlijk romige bloemkoolsoep is een opbeurende favoriet. Garneer met schijfjes radijs en eetbare bloemen voor de finishing touch.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 2 aardappelen
  • 2 lente-uitjes
  • 700 g bloemkool, gewassen en in roosjes gesneden (gelijk aan een middelgrote bloemkool)
  • Olijfolie
  • 800 ml groentebouillon (ca.; de kool en aardappelen moeten ermee bedekt kunnen worden in de pan)
  • 200 g room of kokosmelk
  • Nootmuskaat
  • 1 el citroensap (of iets meer)
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 doosje rode biet- of radijsspruiten (kiemgroente)
  • 4 radijsjes
  • Optioneel: eetbare bloemenmix, vers of gedroogd voor decoratie
  • Bereidingswijze

  • 1
    Schil en hak de aardappelen in grove blokjes. Snijd de lente-ui in kleine stukjes. Bak beide 5-7 minuten lang in een Le Creuset 3-laags rvs Steelpan met de voorbereide bloemkool in een scheutje olijfolie totdat ze geroosterd zijn. Schenk de groentebouillon erbij tot alle groenten ondergedompeld zijn en laat op middelhoog vuur ongeveer 20 minuten lang sudderen.
  • 2
    Als alle groenten zacht zijn, pureert u het geheel met een staafmixer en voegt u geleidelijk de room of kokosmelk toe. Breng op smaak met een snufje versgeraspte nootmuskaat, citroensap, zout en peper.
  • 3
    Was de radijsjes en snij ze in dunne plakjes.
  • 4
    Snijd de kiemgroente van het bed.
  • 5
    Garneer de soep met de radijsjes, kiemgroente en bloemen en dien warm op.