- Fruit
Ingrediёnten
- 4 perziken, gehalveerd en ontpit
- 60 ml d'Amaretto
- 75 g vloeibare honing
- 200 ml water
- 1 vanillestokje
- 150 g mascarpone
- 25 ml Amaretto
- 1 el bloemsuiker
- 45 g Amaretti koekjes, in stukjes
-
Bereidingswijze
-
1Bereiding van gepocheerde perziken:
-
2Verwarm de oven voor op 200°C (gasoven: thermostaat 6, circulerende lucht: 180°C).
-
3Maak eerst de siroop door de Amaretto met de honing en het water in een pannetje op laag vuur te laten sudderen. Snijd het vanillestokje voorzichtig in de lengte in en schraap het binnenste eruit. Voeg dit toe aan het pannetje en wacht tot de honing is opgelost.
-
4Doe de gehalveerde perziken in de mini-braadpannetjes en giet de siroop over de perziken en bak deze 30 minuten met de deksel erop in de voorverwarmde oven.
-
5Verwijder vervolgens de deksel en bak de perziken nog eens 10 minuten om de siroop een beetje in te laten koken. Controleer met een scherp mes of de perziken zacht en gekookt zijn. Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
-
6Amaretto crème bereiden:
-
7Terwijl de perziken in de oven staan, begint u met de voorbereiding van de crème. Meng hiervoor de mascarpone, Amaretto en de bloemsuiker tot een glad mengsel.
-
8Om te serveren; giet een beetje room over de gepocheerde perziken en maak af met een beetje crunch van de Amaretti koekjes. Bon Appétit!