Gepocheerde perziken met amaretto crème en amarettini crunch

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4 4
Gepocheerde perziken met amaretto crème en amarettini crunch
Serveer dit recept in onze kleine stoofpannetjes en u kan deze heerlijke lekkernij als een verrassing op het bord zetten. Bij het optillen van het dekseltje komt een heerlijke geur uw gasten tegemoet. Tijd om te genieten.
INGREDIЁNTEN
  • Fruit
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de gepocheerde perzikken:
  • 4 perziken, gehalveerd en ontpit
  • 60 ml d'Amaretto
  • 75 g vloeibare honing
  • 200 ml water
  • 1 vanillestokje
Voor de amaretto crème:
  • 150 g mascarpone
  • 25 ml Amaretto
  • 1 el bloemsuiker
  • 45 g Amaretti koekjes, in stukjes
  • Bereidingswijze

  • 1
    Bereiding van gepocheerde perziken:
  • 2
    Verwarm de oven voor op 200°C (gasoven: thermostaat 6, circulerende lucht: 180°C).
  • 3
    Maak eerst de siroop door de Amaretto met de honing en het water in een pannetje op laag vuur te laten sudderen. Snijd het vanillestokje voorzichtig in de lengte in en schraap het binnenste eruit. Voeg dit toe aan het pannetje en wacht tot de honing is opgelost.
  • 4
    Doe de gehalveerde perziken in de mini-braadpannetjes en giet de siroop over de perziken en bak deze 30 minuten met de deksel erop in de voorverwarmde oven.
  • 5
    Verwijder vervolgens de deksel en bak de perziken nog eens 10 minuten om de siroop een beetje in te laten koken. Controleer met een scherp mes of de perziken zacht en gekookt zijn. Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
  • 6
    Amaretto crème bereiden:
  • 7
    Terwijl de perziken in de oven staan, begint u met de voorbereiding van de crème. Meng hiervoor de mascarpone, Amaretto en de bloemsuiker tot een glad mengsel.
  • 8
    Om te serveren; giet een beetje room over de gepocheerde perziken en maak af met een beetje crunch van de Amaretti koekjes. Bon Appétit!
 
Voor een niet-alcoholische versie, vervang de Amaretto met een theelepel amandelextract.
 
 
Le Creuset