Gekonfijte knoflooktomaten

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
PORTIES
2-4 2-4
Gekonfijte knoflooktomaten
Maak iets lekkers deze zomer met dit recept voor gekonfijte tomaten. Heerlijk om warm in een salade te doen of op toast met boter en kaas.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1,5 kg exotische tomaten
  • 250 ml olijfolie en wat extra voor in de pot
  • 1 knoflookbol, geplet
  • Zeezout
  • Bereidingswijze

  • 1
    Doe de ingrediënten in een ondiepe stoofpan van 30 cm uit de Signature-collectie van Le Creuset en bak ze 1 uur en 30 minuten in de oven op 120°C.
  • 2
    Haal uit de oven en doe alles in een pot.
  • 3
    Vul de pot tot de rand met olijfolie en doe er een luchtdichte deksel op.
  • 4
    Serveer warm in een graansalade en gebruik het kookvocht uit de pan als vinaigrette. Of eet de tomaten op toast met boter en zachte geitenkaas of ricotta.