Ingrediёnten
- 50 g boter
- 2 x 420 g perziken in blik, uitgelekt
- Zeste van 1 citroen
- 100 ml melk plus 30 ml om het deeg mee in te smeren
- 5 ml vanille-extract
- 1 scharrelei
- 280 g patentbloem of zelfrijzend bakmeel
- 140 g boter, gekoeld en in blokjes
- 140 g fijne kristalsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels bruine suiker
- Slagroom of room, om te serveren
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
-
2Smelt voor de vulling de 50 g boter totdat deze bruin wordt en begint te schuimen; roer het zodat het niet aanbrandt. Laat de perziken uitlekken en bewaar de siroop voor later. Voeg de uitgelekte perziken toe aan de bruine boter en bak gedurende een minuut of twee tot ze karameliseren. Haal van het vuur, strooi de citroenschil in de perziken en verdeel de perziken over vier La Collection Petits Fours Mini-Stoofpannetjes.
-
3Klop voor het deeg de melk, vanille en het ei samen. Doe de bloem en boter in een grote mengkom en kneed tot er grove broodkruimels ontstaan. Voeg de fijne kristalsuiker en het bakpoeder toe en meng goed. Voeg de vochtige ingrediënten toe aan het bloemmengsel en meng tot er een deeg ontstaat. Verdeel het deeg met lepels over de vier Stoofpannen, bestrijk met melk en strooi de bruine suiker eroverheen. Bak 30-35 minuten, tot het deeg goudbruin en goed gaar is. Serveer met slagroom of room.