- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 4 grote doradefilets van ca. 120 g
- Zout, zwarte peper
- Meel om te bestuiven
- Olijfolie om in te bakken
- Dille ter decoratie
- 1 teentje knoflook
- 1-2 tl Dijon mosterd
- 2 el rode wijnazijn
- 1-2 tl honing
- 3-4 el olijfolie
- Zout, zwarte peper
- 300 g courgette
- 2-3 el olijfolie
- 500 g groene asperges, zonder kontje
- 200 g erwten
- 1 citroen ingelegd in zout
- 10 takjes Thaise basilicum
-
Bereidingswijze
-
1Was de courgette en halveer deze in de lengte in plakjes. Verwarm 1-2 el olijfolie in een pan en bak de plakken op een middelhoog vuur in 6-8 minuten goudbruin. Leg ze daarna in een grote kom. Verhit de resterende olijfolie in de pan en bak de asperges aan tot ze goudrbuin zijn. Voeg hier de erwten aan toe en bak tot beide gaar zijn. Voeg ze daarna in de kom toe aan de courgette en breng ze op smaak met zout. Meng alle ingrediënten van de marinade in een blender en zet deze net zolang aan tot er een gladde massa ontstaat. Snijd de ingelegde citroen in kleine blokjes. Meng de groenten met de citroen en voeg hier ook de marinade met Thaise basilicum aan toe. Breng het nogmaals op smaak met peper en zout. Bestuif de doradefilets op de huid met meel en bestrooi de andere kant met peper en zout. Verhit de olijfolie in de pan en bak de filets op de huid goudgeel. Bak hem kort aan op de andere kant en haal hem dan uit de pan. Serveer de vis op een bedje van de gegrilde groene groenten. Garneer met een paar takjes dille.