- Groenten
Ingrediёnten
- 6 heirloomtomaten of grote rijpe tomaten, doormidden gesneden
- 30 ml olijfolie
- Zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
- 30 ml honing
- 1 witte ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 blik met 400 g hele cherrytomaatjes of gehakte tomaten
- 10 ml harissakruiden
- 1 blik met 400 g boterbonen, uitgelekt
- 1 blik met 400 g cannellinibonen, uitgelekt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
- 6 grote bruine champignons
- 15 ml olijfolie
- Zout en peper
- 3 knoflooktenen, geperst
- 5 ml harissakruiden
- Sap van een halve limoen
- 15 g peterselie, grof gehakt
- 100 g zachte boter
- VOOR DE CIABATTA
- 6 sneetjes ciabatta
- 30 ml olijfolie
-
Bereidingswijze
-
1Voor de tomaten:
-
2Verwarm de oven voor op 200 °C/180 °C hetelucht/gas op stand 6. Leg de doormidden gesneden tomaten op een ovenrek. Besprenkel met olijfolie, honing, zout en peper en rooster 1 uur lang op 200 °C in de oven tot ze gekarameliseerd en ingezakt zijn.
-
3Voor de cowboy beans:
-
4Zet een koekenpan van Le Creuset op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie en laat op temperatuur komen. Bak kort de ui. Voeg, zodra de ui glazig is, de knoflook toe en bak deze twee minuten mee. Voeg de tomaten uit blik toe. Roer de harissakruiden erdoor. Laat inkoken tot het ingedikt is. Dat duurt ongeveer 20 minuten. Voeg vlak voor het serveren de bonen toe om ze door te warmen.
-
5Voor de champignons:
-
6Zet vlak voor het opdienen een vierkante grillit van 26 cm uit de Signature-lijn van Le Creuset op middelhoog vuur. Besprenkel de champignons met olijfolie, zout en peper. Bak aan beide kanten op de grill tot er grillstrepen verschijnen. Doe de knoflook, de harissakruiden, het limoensap, de peterselie, het zout en de peper in de zachte boter en roer goed door. Lepel een klontje boter in het midden van elke paddenstoel en zet ze gedurende 10-15 minuten in de oven.
-
7Voor de ciabatta:
-
8Verhit de vierkante grillit van 26 cm uit de Signature-lijn van Le Creuset op middelhoog vuur. Bestrijk de ciabatta aan beide kanten met olijfolie en bak in de grill tot hij knapperig en goudbruin is en zichtbare grillstrepen heeft. Serveer de champignons met de toast, tomaten en cowboy beans.