Gefrituurde bocconcini-kaasballetjes met basilicumsaus

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
6-8 6-8
Gefrituurde bocconcini-kaasballetjes met basilicumsaus
Het ultieme voorgerechtje voor een feestelijk diner. Kleine gefrituurde mozarellaballetjes met een knapperig zoutkorstje en een frisse dipsaus van basilicum.
INGREDIЁNTEN
  • Zuivelproducten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE MOZZARELLABALLETJES
  • 10 g verse tijm, gesneden
  • 5 g rozemarijn, gesneden
  • Zeste van 1 citroen
  • 150 g panko
  • 100 g bloem
  • 300 g kleine mozzarellaballetjes
  • 2 grote scharreleieren, losgeklopt
  • 2 el (30 ml) melk
  • 500 ml plantaardige olie om in te frituren
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
VOOR DE BASILICUMSAUS
  • 20 g basilicum, zonder steeltjes en grof gesneden
  • 1 knoflookteentje, gesneden
  • 30 tot 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 el (30 ml) prosecco-azijn of wittewijnazijn
  • 4 el (60 ml) olijfolie
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Bereidingswijze

  • 1
    Meng de gesneden kruiden, citroenzeste en panko door elkaar. Doe de bloem, de melk met losgeklopte eieren (het natte mengsel) en de panko met kruiden in 3 aparte schaaltjes. Laat de mozzarella uitlekken en dep droog. Rol elk balletje eerst door de bloem, dan door het ei, door de panko, weer door het ei en weer door de panko. Zo krijgt de mozzarella een dubbele korst die voorkomt dat hij wegsmelt. Leg 30 minuten in de koelkast (zodat de balletjes niet barsten bij het frituren).
  • 2
    Doe de plantaardige olie in een ronde Le Creuset-stoofpan uit de Signature Collection en zet op het vuur. Frituur de bocconciniballetjes elk 1 tot 1,5 minuut in hete olie (maar niet te heet) tot ze een goudbruine kleur hebben en aan de binnenkant nog zacht zijn. Haal ze er met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng ze op smaak met zout en peper als ze nog warm zijn en serveer direct.
  • 3
    Maak de basilicumsaus: Doe alle ingrediënten voor de basilicumsaus in een vijzel en stamp alles fijn tot een mooi sausje ontstaat.
  • 4
    Serveer de bocconcini warm met de dipsaus.