Gebakken pompoen en wortels met look & tijm

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Onder 2 uur Onder 2 uur
PORTIES
2-4 2-4
Gebakken pompoen en wortels met look & tijm
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 12 wortels (mix van verschillende kleuren)
  • 1 kleine pompoen
  • 8 teentjes look
  • 6 takjes tijm
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • peper & zout
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°. Was de wortels goed. Snijd ze in de lengte in twee, zonder ze te schillen. Schik ze in een schaal in aardewerk. Voeg de olijfolie en takjes tijm toe, breng op smaak met peper en zout en bestrooi met bruine suiker. Zet de schaal in de oven. Was de pompoen en snijd hem in fijne schijfjes in de lengte. Als de wortels 20 min. in de oven hebben gezeten, voegt u de pompoen toe in de schaal in aardewerk en mengt u de groenten voorzichtig. Zet de schaal opnieuw 20 min. in de oven. Wortels moeten immers langer garen dan pompoen. Controleer de garing met een mespunt: de groenten moeten zacht zijn. Verhoog de temperatuur van de oven tot 210° en laat nog 5 à 10 min. garen om een mooie kleur te verkrijgen. Dien onmiddellijk op.