Gebakken heilbot met chimichurri en citrus vinaigrette

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Gebakken heilbot met chimichurri en citrus vinaigrette
Een heldere, pittige citrusvinaigrette en kruidensaus vullen de smaken van heilbot perfect aan in dit heerlijk eenvoudige en elegante recept. Je zet het gerecht snel op tafel, dus het is perfect voor een doordeweeks diner. Maar het is ook indrukwekkend voor je gasten wanneer het wordt geserveerd in de Le Creuset Vis Ovenschaal. Heb je weinig tijd? Haal dan een chimichurri of pesto van goede kwaliteit in de winkel of maak je eigen versie met verse kruiden uit de tuin.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor Citrus Vinaigrette
  • 2 sinaasappels of kleine rode pompelmoes
  • 1 sjalot, dun gesneden
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 2 tl extra virgine olijfolie
Voor Heilbot met Chimichurri
  • 4 x 90 g heilbotfilets of andere stevige witte vis
  • 1 tl zout
  • ½ tl vers gemalen zwarte peper
  • 1 el extra virgine olijfolie
  • ½ cup in de winkel gekochte kruidensaus van goede kwaliteit, zoals chimichurri of pesto
  • 1⁄4 cup geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • Citroenpartjes om te serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Voor de Citrus Vinaigrette: Haal het vliesje van de buitenkant van de sinaasappel of popelmoes. Snijd de vrucht in partjes en bewaar het sap voor een ander recept. Plaats de sinaasappelpartjes in een kleine mengkom. Voeg sjalotten, azijn en olie toe. Schep licht door elkaar. Serveer de vinaigrette bij de heilbot.
  • 2
    Voor de Heilbot: Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de heilbotfilets middenin de Le Creuset Vis Ovenschaal. Gelijkmatig bestrooien met zout en peper en besprenkelen met olijfolie. Bedek met deksel en plaats in de voorverwarmde oven totdat de vis gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork, ongeveer 15-20 minuten.
  • 3
    Haal de Le Creuset Vis Ovenschaal uit de oven en haal de deksel er vanaf. Besprenkel vis met de kruidensaus en besprenkel met hazelnoten. Serveer onmiddellijk met schijfjes citroen ernaast.