- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- Olijfolie, om te koken
- 2 regenboogforelfilets
- 15 ml (1 el) citroensap
- 2 Pink Lady-appels, klokhuis verwijderd en julienne gesneden
- 2 venkelknollen, fijn geschaafd
- 4 minikomkommers of 1 mediterrane komkommer, in dunne plakjes gesneden
- 3 lente-uitjes, in dunne plakjes
- 50 g radijsjes, in dunne plakjes gesneden
- 50 g kappertjesbessen, afgespoeld en uitgelekt
- Kiemgroenten/kruiden, als garnering
- 125 ml natuurlijke yoghurt
- 10 ml (2 tl) Dijonmosterd
- 45 ml (3 el) koud water
- 15 ml (1 el) citroensap
- 30 ml (2 el) extra vierge olijfolie
- Zeste van 1 citroen
- Zout en versgemalen zwarte peper
-
Bereidingswijze
-
1Doe alle ingrediënten voor de salade, behalve de kappertjes en de kruiden, in een mengkom voor de sla. Schep licht door elkaar.
-
2Klop voor de dressing de yoghurt en de mosterd door elkaar met een garde. Voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe en meng het geheel met een garde.
-
3Besprenkel de forel met olijfolie en breng licht op smaak met zout en zwarte peper. Verhit de vierkante gietijzeren grillit van 26 cm uit de Signature-lijn van Le Creuset tot hij heet is. Leg de forel in de grill, met de huid naar beneden en kook gedurende ongeveer 3-4 minuten. Draai voorzichtig om en kook nog eens 2 minuten. Besprenkel met citroensap en haal van het vuur. Zet opzij om enkele minuten te laten rusten.
-
4Verwijder de huid en verdeel de forel in kleine vlokken. Voeg de forel toe aan de sla. Giet de dressing over de sla en schep voorzichtig om. Rond af met kiemgroenten en kappertjesbessen.