- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 700 g garnalen
- Knoflookboter, om in te bakken
- 700 g krieltjes, geschild en gekookt
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 halfzachtgekookte scharreleieren, gehalveerd of in vieren gedeeld
- Waterkers of babyspinazie
- 100 g kappertjes, afgespoeld
- 150 g fijne sperziebonen, geblancheerd
- Radijs, in dunne plakjes gesneden
- 2-4 ansjovisfilets
- 60 ml olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 15 ml grove mosterd
- 10 g fijngehakte dille
- Zout en peper
- Melbatoastjes of croutons
-
Bereidingswijze
-
1Bereid de dressing voor. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
-
2Schep de gekookte krieltjes en rode ui door de dressing en laat minimaal 30 minuten marineren.
-
3Schik de waterkers of babyspinazie op Riviera-collectie borden van Le Creuset. Garneer met de aardappelen, uien, kappertjes, sperziebonen en radijsjes.
-
4Net voor het opdienen: Verhit de knoflookboter in een gietijzeren skillet of anti-aanbakpan van Le Creuset en bak de garnalen, één keer draaiend, in porties, tot ze koraalroze en gaar zijn. Zorg ervoor dat u de pan niet te vol doet, want u moet de warmte behouden en de garnalen mogen niet koken of stomen.
-
5Schik de garnalen op de salade en serveer met melbatoastjes of croutons.