Garnalensalade in Niçoise-stijl

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
6-8 6-8
Garnalensalade in Niçoise-stijl
Wie houdt er niet van een klassieke Niçoise? Dit recept is een knipoog naar het iconische gerecht met de toevoeging van koraalroze gebakken garnalen om het geheel naar een hoger niveau te tillen.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 700 g garnalen
  • Knoflookboter, om in te bakken
VOOR DE SALADE
  • 700 g krieltjes, geschild en gekookt
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 halfzachtgekookte scharreleieren, gehalveerd of in vieren gedeeld
  • Waterkers of babyspinazie
  • 100 g kappertjes, afgespoeld
  • 150 g fijne sperziebonen, geblancheerd
  • Radijs, in dunne plakjes gesneden
VOOR DE DRESSING
  • 2-4 ansjovisfilets
  • 60 ml olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 15 ml grove mosterd
  • 10 g fijngehakte dille
  • Zout en peper
VOOR ERBIJ
  • Melbatoastjes of croutons
  • Bereidingswijze

  • 1
    Bereid de dressing voor. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 2
    Schep de gekookte krieltjes en rode ui door de dressing en laat minimaal 30 minuten marineren.
  • 3
    Schik de waterkers of babyspinazie op Riviera-collectie borden van Le Creuset. Garneer met de aardappelen, uien, kappertjes, sperziebonen en radijsjes.
  • 4
    Net voor het opdienen: Verhit de knoflookboter in een gietijzeren skillet of anti-aanbakpan van Le Creuset en bak de garnalen, één keer draaiend, in porties, tot ze koraalroze en gaar zijn. Zorg ervoor dat u de pan niet te vol doet, want u moet de warmte behouden en de garnalen mogen niet koken of stomen.
  • 5
    Schik de garnalen op de salade en serveer met melbatoastjes of croutons.