- Groenten
Ingrediёnten
- Olijfolie
- 4 avocado's gehalveerd zonder schil
- 4 kroppen Romeinse sla of bindsla, gehalveerd
- 30 ml zure room
- Sap en zeste van 1 citroen
- Zout en zwarte peper
- Knapperige croutons en gebakken chorizo om te serveren
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm een Le Creuset 32 cm Tradition Rechthoekige Grill met een scheutje olijflolie op een middelhoog vuur. Besrprenkel de avocado's en de sla met olijfolie en grill deze in porties, enkel aan de gesneden zijde tot er mooie grillstrepen te zien zijn.
-
2Doe de zure room in een kom en klop het citroensap, de zeste en de kruiden erdoorheen. Maak de dressing vloeibaarder met een scheutje koud water.
-
3Leg de Romeinse sla en avocado's in Le Creuset Diepe Borden en besprenkel met de dressing. Serveer onmiddellijk met knapperige croutons en optioneel de gebakken kruidige chorizo.