- Zuivelproducten
- Ei
Ingrediёnten
- 375 ml (1 ½ kop) volle melk
- 375 ml (1 ½ kop) room
- 3 el boter
- 100 g fijne kristalsuiker
- 125 ml (1⁄2 kop) water
- 50 g maïsmeel
- 6 grote eidooiers
- Zeste van 2 limoenen
- 175 g digestives, zand- of gemberkoekjes
- 85 g boter, gesmolten
-
Bereidingswijze
-
1Maal de koekjes fijn tot ze lijken op fijne kruimels. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed tot het een geheel is geworden. Bekleed de basis en zijkanten van 4 x Le Creuset 10 cm mini-stoofpan. Zet in de koelkast om op te stijven terwijl je de custard bereidt.
-
2Doe de melk, room, boter en suiker in een steelpan met dikke bodem, breng aan de kook en haal van het vuur.
-
3Combineer het water en maïsmeel om een mengsel te maken en klop het vervolgens door de eidooiers. Klop het mengsel van maïsmeel en ei door het hete roommengsel. Voeg de hete vloeistof langzaam toe om te voorkomen dat het eimengsel schift.
-
4Eenmaal een geheel geworden, zet het vuur weer naar middelhoog en klop continu met een garde tot de custard indikt. Klop ten slotte de limoenzest erdoor. Schenk in de uitgeharde koekbodem en koel 3-4 uur of tot de custard gestold is.