- Bloem
Ingrediёnten
- 0,5 L water
- 20 g gist
- 1 eetlepel zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 grote takjes rozemarijn
- 600 g tarwemeel
-
Bereidingswijze
-
1Meng de gist in een kom met het water. Roer het zout, de olie en de fijngesneden rozemarijn erdoor.
-
2Voeg het meel in delen toe en roer het deeg goed. Het deeg moet vochtig zijn. Laat het deeg minstens 6 uur rijzen, bij voorkeur overnacht.
-
3Het deeg is goed gerezen als het verdubbeld is in grootte. Doe het deeg in een met olie ingesmeerde pan en laat het brood een half uur bij kamertemperatuur staan.
-
4Doe de pan met deksel erop in een voorverwarmde oven van 200°C en bak het brood gedurende 30-35 minuten. Controleer het brood door erop te tikken. Als het hol klinkt is het brood gaar.
-
5Laat het brood afkoelen op een rooster.