- Bloem
Ingrediёnten
- 25 g gist
- 7 dl lauw water
- 1,5 dl olijfolie
- 20 g zeezout
- 1100 g tarwemeel
- 100 g olijven
- 50 g walnoten
- 100 g gedroogde vijgen
-
Bereidingswijze
-
1Verkruimel de gist in een kom met het water en 1 dl olijfolie. Voeg het zout en het meel in delen toe. Kneed het deeg circa 10 minuten tot het deeg glad en vochtig is. Bedek de kom met een theedoek en laat het deeg gedurende 3 uur rijzen, gebruik minder gist als u het deeg langer laat rijzen.
-
2Smeer de pan in met olijfolie en giet het deeg in de pan.
-
3Laat het deeg nog een uur lang rijzen totdat de pan gevuld is.
-
4Verwarm de oven tot 225° C. Maak kleine gaatjes in het deeg en stop daar de walnoten, vijgen en olijven in.
-
5Giet wat olijfolie over het deeg en strooi zeezout erover. Zet de pan 20-25 minuten in de oven tot het brood goudbruin is.
-
6Na het bakken, plaats het brood op een rooster om het af te laten koelen. Na het koelen kan het brood in kleinere stukken worden gebroken. Serveer het brood eventueel met olijfolie en zeezout.