- Groenten
Ingrediёnten
- 30 ml (2 el) olijfolie
- 1 bruine ui, fijngehakt
- 200 g (3 middelgrote) courgette, in blokjes gesneden
- 300 g verse gepelde doperwten of diepvrieserwten
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- 20 g verse muntblaadjes
- Een royale handvol bladpeterselie
- 15 ml (1 el) citroensap
- 125 ml natuurlijke yoghurt, plus extra voor erbij
- Zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
- 100 g amandelen, geroosterd en grof gehakt
- Een grote bos munt, blaadjes geplukt en fijngehakt
- Enkele takjes verse dille, grof gehakt
- Zeste van 1 citroen
- 45 ml (3 el) citroensap
- 60 ml extra vierge olijfolie
- Zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
-
Bereidingswijze
-
1Verhit de olijfolie in een ronde gietijzeren braadpan van 22 cm uit de Signature-lijn van Le Creuset. Voeg de uiensnippers toe en bak op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 12-15 minuten. Voeg de courgette toe, breng licht op smaak en kook gedurende 3-4 minuten. Voeg de erwten en de bouillon toe, dek gedeeltelijk af met het deksel en laat 15 minuten sudderen.
-
2Roer de munt, de peterselie en het citroensap erdoor. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg de yoghurt toe en warm zachtjes door.
-
3Schep in kommen en serveer besprenkeld met extra yoghurt en een lepel munt-amandelsalsa.