Erwten-courgettesoep met yoghurt en munt-amandelsalsa

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Erwten-courgettesoep met yoghurt en munt-amandelsalsa
Serveer deze soep boordevol superfoods als lichte lunch of voorgerecht. De munt-amandelsalsa voegt een perfecte knapperige textuur toe aan de zachtheid van de soep.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 30 ml (2 el) olijfolie
  • 1 bruine ui, fijngehakt
  • 200 g (3 middelgrote) courgette, in blokjes gesneden
  • 300 g verse gepelde doperwten of diepvrieserwten
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • 20 g verse muntblaadjes
  • Een royale handvol bladpeterselie
  • 15 ml (1 el) citroensap
  • 125 ml natuurlijke yoghurt, plus extra voor erbij
  • Zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
VOOR DE AMANDELSALSA MET MUNT
  • 100 g amandelen, geroosterd en grof gehakt
  • Een grote bos munt, blaadjes geplukt en fijngehakt
  • Enkele takjes verse dille, grof gehakt
  • Zeste van 1 citroen
  • 45 ml (3 el) citroensap
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • Zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verhit de olijfolie in een ronde gietijzeren braadpan van 22 cm uit de Signature-lijn van Le Creuset. Voeg de uiensnippers toe en bak op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 12-15 minuten. Voeg de courgette toe, breng licht op smaak en kook gedurende 3-4 minuten. Voeg de erwten en de bouillon toe, dek gedeeltelijk af met het deksel en laat 15 minuten sudderen.
  • 2
    Roer de munt, de peterselie en het citroensap erdoor. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg de yoghurt toe en warm zachtjes door.
  • 3
    Schep in kommen en serveer besprenkeld met extra yoghurt en een lepel munt-amandelsalsa.