- Groenten
Ingrediёnten
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 tl kokos- of olijfolie
- 1 kg diepvrieserwten
- 1 blik kokosmelk (400 ml); bewaar wat van de room om over de soep te sprenkelen
- 1 el groentebouillonpoeder, of een half bouillonblokje
- 1 grote bos basilicum
- 1 citroen
- Extra vierge olijfolie
-
Bereidingswijze
-
1Vul een fluit- of waterketel en breng het water aan de kook. Verzamel ondertussen uw ingrediënten en benodigdheden zodat u klaar bent om de soep te bereiden.
-
2Zet een Le Creuset Ronde braadpan van 24 cm op een laag tot middelhoog vuur, met het deksel erop.
-
3Hak de lente-uitjes fijn, doe ze in de pan met de kokosolie en kook ze 4 minuten, tot ze zacht zijn.
-
4Doe de doperwten in de pan met de kokosmelk, het bouillonpoeder of -blokje en 750 ml kokend water. Zet vervolgens het deksel erop en breng het geheel aan de kook.
-
5Laat het zodra het kookt nog 6 minuten op middelhoog vuur sudderen totdat de erwten gegaard zijn.
-
6Haal van het vuur. Voeg het merendeel van de basilicum, steeltjes en al, en het sap van de citroen toe en gebruik een staafmixer om de soep glad te maken.
-
7Serveer in kommen met een scheutje olijfolie en de rest van de basilicum.
-
8Sprenkel de bewaarde kokosroom erover en roer losjes door de soep.