- Zuivelproducten
- Rijst & Granen
Ingrediёnten
- 3 drumsticks (scharrelkip)
- 3 kippendijen (scharrelkip)
- 3 sjalotten, zonder schil en in kwartjes
- 6 tenen knoflook
- Zout
- Peper
- Olijfolie
- 500 g cherrytomaten
- 300 g groene olijven, ontpit
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 theelepel gebroken zwarte peperkorrels of grofgemalen zwarte peperkorrels
- 1 kaneelstokje
- 200 g basmatirijst
- 600 ml kippenbouillon, heet
- 2 citroenen
- Olijfolie
- Zout
- 10 g munt
- 10 g peterselie
- 250 g volle yoghurt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- sap van een halve citroen
- 2 citroenen, gehalveerd
- Chilivlokken
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2Zet een Essential Non-Stick Ceramic Provençaalse Sauteerpan van Le Creuset op middelhoog vuur met 1 el olijfolie.
-
3Maak de kip met zout en peper op smaak en leg de randen naar beneden in de sauteerpan. Schroei aan beide kanten goudbruin. Verwijder de kip en leg deze opzij, zodat de olie in de sauteerpan blijft.
-
4Voeg de sjalotten in kwartjes toe aan dezelfde pan en karamelliseer lichtjes. Voeg vervolgens de tomaten toe. Zodra ze beginnen te barsten, voeg je de knoflookteentjes, kruiden en olijven toe. Roer alle inhoud van de pan totdat de kruiden geurig worden.
-
5Voeg in dezelfde pan de basmatirijst toe, gevolgd door de kippenbouillon. Plaats de kip in de rijst en zet hem in de oven. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven.
-
6Terwijl het gerecht gaart, karamelliseer je de citroenhelften in een pan en zet je deze apart voor het serveren. Maak vervolgens de knoflookyoghurt door de volle roomyoghurt, de gehakte knoflooktenen en het citroensap te mengen. Breng op smaak.
-
7Haal uit de oven en bestrooi met de chilipepers. Serveer met de gekarameliseerde citroenen en knoflookyoghurt.