Ingrediёnten
- 15 ml olijfolie
- 1 witte ui, fijngehakt
- 4 selderijstengels met bladeren, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 x 1,5 kg hele vrije uitloopkip, schoongemaakt
- 2 liter biologische kippenbouillon
- Zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
- Zest van 1 citroen
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- Een handje peterselie, fijngehakt
- 50 g kappertjes, als garnering
- 60 g Parmezaanse kaas, als garnering
- Pappardelle, al dente gekookt om te serveren
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm een Le Creuset Signature Ronde Stoofpan van 24 cm op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Fruit de uien en selderij tot ze doorschijnend en zacht zijn en voeg vervolgens de selderijbladeren en knoflookteentjes toe. Fruit alles nog 5 minuten aan.
-
2Voeg de kip toe, vul de pan met bouillon en breng op smaak met zout en peper. Dek af met het deksel en laat het sudderen. Kook de kip 35 minuten. Draai de kip om en kook nog eens 35 minuten. Zet het vuur uit en laat de kip 10-15 minuten staan.
-
3Meng in een kleine mengkom citroenzest, fijngehakte rode ui, kappertjes en peterselie, en zet dit apart.
-
4Verwijder het vel van de kip en snijd de rest. Geniet ervan als een heerlijke zomerse bouillon of met pappardelle en royale hoeveelheid Parmezaanse kaas.