- Chocolade
Ingrediёnten
- 200 g 70% pure chocolade
- 200 g 70% pure chocolade
- 4 eiwitten
- 2 eidooiers
- 20 g suiker
- 120 g volle melk
- 100 g suiker
- 80 g slagroom met een vetgehalte van 30%
- 1 snufje fleur de sel
- 30 g geroosterde pinda’s
- Karamel en geroosterde pinda’s
-
Bereidingswijze
-
1Vet de cups van de Cannelé-bakvorm licht in met boter.
-
2Voor de mousse:
-
3Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de eiwitten en de suiker met een garde en vermeng ze met de gesmolten chocolade tot een mousse. Spuit met een spuitzak de mousse in de Cannelé-bakvorm van Le Creuset. In elke cup kan een ijsstokje worden geplaatst om de cannelés er makkelijk uit te halen. Laat een hele nacht opstijven in de vriezer.
-
4Haal de bakvorm uit de vriezer en laat deze op kamertemperatuur komen. Haal de cannelés uit de bakvorm. Smelt de pure chocolade in een warmwaterbad. Doop de cannelés in de chocolade en zet ze terug in de bakvorm. Zet ze voor 1 uur in de koelkast.
-
5Voor de karamel:
-
6Kook de suiker in een steelpannetje tot het droog is en warm de room op in een andere pan. Voeg zodra de suiker amberkleurig is de room direct van het vuur af toe en meng het geheel. Voeg een snufje fleur de sel toe en laat het mengsel afkoelen.
-
7Samenvoeging:
-
8Haal de bakvorm uit de koelkast. Giet 15 g vloeibare karamel in het hart van de cannelé en garneer met karamel en geroosterde noten.