- Pasta
Ingrediёnten
- 200 gram babyspinazie
- 5 hele eieren
- 600 g “00” bloem
- Een snufje zout
- 80 g ricotta kaas
- 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 g geitenkaas
- Zeste van 3 citroenen
- Een snufje versgemalen nootmuskaat
- Een paar saliebladeren, gehakt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 250 g koude boter, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
- 1 handjevol geplukte tijm
- 8 saliebladeren, in plakjes gesneden
- Geraspte Parmezaanse kaas, om te garneren
-
Bereidingswijze
-
1
-
2Om het groene pastadeeg te maken:
-
3Blancheer de spinazie en knijp overtollig water eruit. Mix met de eieren in bijvoorbeeld een keukenmachine. Leg de bloem op een schoon werkoppervlak en bestrooi met het zout. Maak een kuiltje in het midden van de bloem met uw handen. Voeg de gemixte eieren toe en begin met een vork langzaam de bloem van de buitenkant van het kuiltje naar het eimengsel te brengen en begin met het mengen van de ingrediënten om een deeg te maken. Zodra het mengsel een deeg vormt, kneedt u voorzichtig met de hiel van uw hand om het deeg samen te brengen. Kneed om een schelpvorm te maken in een voorwaartse beweging en vouw het deeg steeds terug op zichzelf en herhaal totdat het deeg zijdeachtig en elastisch aanvoelt (ongeveer 5-10 minuten). Laat het deeg niet rusten, omdat dit het deeg plakkerig maakt.
-
4Om de vulling te maken:
-
5Combineer alle ingrediënten (bijvoorbeeld in een keukenmachine) tot een zijdezachte mix en pas de kruiden aan naar smaak.
-
6Rol uw pasta:
-
7Bestuif uw oppervlak met bloem. Rol de pasta met behulp van een deegroller of pastamachine uit in vellen zoals u normaal zou doen voor een lasagne. De vellen moeten dun zijn, maar niet te dun, omdat ze gemakkelijk scheuren. Snijd het deegvel met een niet-gekarteld mes of pastasnijder in gelijke vierkantjes van ongeveer 4 cm x 4 cm. Werk met één vel tegelijk om te voorkomen dat ze uitdrogen. Leg een licht vochtige doek over de andere pastabladen.
-
8De Tortellini maken:
-
9Voeg ½ theelepel vulling toe aan elk van de vierkanten. Neem een vierkant en vouw het diagonaal om een driehoek te maken. Druk de randen stevig naar beneden en knijp eventuele ingesloten lucht eruit. Mogelijk moet u wat water aan de randen toevoegen om de randen af te dichten. Neem de onderste hoeken van de driehoek en vouw ze om uw wijsvinger zodat ze tegen elkaar komen. Knijp of knijp deze hoeken samen om ze te verzegelen (gebruik indien nodig wat meer water) en herhaal om al uw deegkussentjes te maken. Leg de deegkussentjes in een bakje met griesmeel tijdens het vouwen om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Ze kunnen ongeveer 3 uur staan voordat ze gekookt moeten worden.
-
10Kook de Tortellini:
-
11Breng een 3-laags roestvrijstalen 24 cm diepe stoofpan gevuld met gezouten water aan de kook. Laat de tortellini in groepjes in het water zakken met een lepel. Door de deegkussentjes in kleine hoeveelheden omstebeurt te koken kunnen ze goed garen en blijven ze niet aan elkaar plakken. Wanneer ze naar het oppervlak drijven (na ongeveer 3 - 4 minuten), kunnen ze uit het water gehaald worden met een lepel met gaatjes en kunnen ze opzijgelegd worden in een schaal met olie zodat de deegkussentjes elkaar niet aanraken en niet aan elkaar blijven plakken. Voordat u ze serveert kunt u ze in een 24 cm RVS Anti-Aanbak Koekenpan opwarmen door ze te bedekken met de warme saus. Serveer warm uit de pan en eet onmiddellijk. Houd wat pastawater apart voor de saus.
-
12Om de Beurre Noisette met kruiden te maken:
-
13Smelt de boter in een steelpan tot het schuimt en licht nootachtig ruikt. Voeg de knoflook, kruiden en wat citroensap toe en laat een paar seconden schuimen. Voeg een kleine soeplepel warm pastawater toe en meng om het te laten samenkomen. Voeg de hete pasta rechtstreeks uit het water toe. Zet het vuur uit en serveer onmiddellijk. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas.