- Chocolade
Ingrediёnten
- 200 g pure chocolade, in stukjes
- 100 g gezouten boter, in blokjes
- 4 grote scharreleieren
- 250 g fijne kristalsuiker
- 100 g cakemeel / tarwebloem
- 30 g cacaopoeder
- 5 ml bakpoeder
- 100 g pecannoten
- 50 g karamelchocolade, in stukjes
- 50 g witte chocolade, in stukjes
- Vanille-ijs voor het serveren (optioneel)
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C bij hetelucht. Vet een Le Creuset bakvorm voor 12 brownies licht in.
-
2Smelt de stukjes pure chocolade en de boter in een magnetronbestendige kom. Laat even afkoelen.
-
3Klop ondertussen de eieren los met een elektrische mixer. Voeg geleidelijk de fijne kristalsuiker toe tot het mengsel een witte kleur heeft, schuimig is en in volume verdubbeld is. Spatel vervolgens de gesmolten chocolade en boter voorzichtig door het eimengsel.
-
4Zeef de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder en voeg ze aan de natte ingrediënten toe. Spatel ze met een lepel door het eimengsel tot ze net zijn opgenomen. Houd twaalf pecannoten apart voor de garnering.
-
5Snijd de andere pecannoten grof en voeg ze samen met de karamel en de stukjes witte chocolade toe aan het mengsel. Spatel ze erdoor tot ze zijn opgenomen. Verdeel het mengsel over de bakvorm.
-
6Geef elke brownie een pecannoot. Laat 15 minuten bakken. Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal ze er dan voorzichtig uit. Warm het lekkerst, met vanille-ijs. U kunt de brownies ook twee dagen in een luchtdicht bakje bewaren.